88SU - UNREGISTERED VERSION

Отиване към съдържанието

Главно меню

НАШАТА ГОРДОСТ

Традиционно е участието на възпитаниците на 88.СУ в  есенния кръг на международния турнир "Математика без граници". Тази година  се явиха 95 ученици от II до VII клас.И всеки от тях получи сертификат за своето участие.
Златен медал завоюва Любомир Илиев от
V в клас.
Сребърни медалистки са Е
лена Цветомилова от V в и Анжела Атанасова от V г клас.
С бронзов медал се окичиха второкласниците Момчил Видев, Валентин Присадашки и Димитър Николов както и учениците от трети клас- Иво Александров и Георги Димитров.88.Средно училище с удоволствие и гордост съобщава за спортните успехи на Христина Андонова от V в   клас, която завоюва многобройни първи места и златни медали в национални и международни състезания по кик бокс. Христина е победител в турнира"Златна ръкавица" в Конелиано(Италия) както и Балкански и Републикански шампион. Тя е част от националния отбор на България в този спорт!На 8 април 2017г. в град Ямбол се проведе националният кръг на олимпиадата за ученици от IV клас „Знам и мога“.
Ученикът на 88. СУ „Димитър Попниколов“ Константин Венцеславов Димитров достойно представи столицата, като завоюва убедително призовото първо място.
С тази своя победа Константин Димитров спечели и домакинството на град София за провеждане на националния кръг на олимпиадата „Знам и мога“ през следващата учебна година.
88.Средно училище „Димитър Попниколов“ се гордее със своя възпитаник, който ще запали олимпийския факел на домакините.

На 29 март 2017 г. в  88. Средно училище „Димитър Попниколов”- гр.София, отбелязахме с радиопредаване 130-годишнината от рождението на Димчо Дебелянов.
В часа на класа 1200 ученици имаха възможност да се запознаят с любопитни факти от живота и творчеството на великия лирик Димчо Дебелянов.
С помощта на училищната радиоуредба, учениците от 11.а клас Аян Закиров, Румяна Аспарухова и Виктория Делева за първа смяна и Симон Михайлова и Цветилена Георгиева от 8.а- за втора, популяризираха художественото майсторство на поета.

 В края   на февруари, в столицата ,  се състоя състезание по плуване за купа "София". Ученикът от 88 СУ Ивайло Димитров е втори на 25 метра гръб. Много добре се представиха и другите наши плувци от II, VI  и VII  клас.

 През месец декември 2016 година  се проведе състезание по плуване " Купата на кмета".  В него взеха участие и ученици от 88 Средно училище.
Четвъртокласникът Ивайло Иванов се класира на II място в дисциплината 25 метра гръб. Второкласничката Гергана Василева  е шеста на 25 метра свободен стил и на 25 метра гръб.

  
Резултати на явилите се ученици от 88.СУ на Областния кръг на Олимпиадата по Математика на 8.02.2017г.


На 21.10.2016г. в 88 СУ се проведе международното състезание " Математика без граници"-есен 2016. В него взеха участие 150 ученици от II до VII клас.
Нашите възпитаници завоюваха 6 сребърни и 10 бронзови медала.
 Пожелаваме на тези, които не са участвали и не са достигнали до медалите , да се включат в зимния кръг през месец януари 2017г. В него могат да участват и ученици от
I клас.
СЪСТЕЗАНИЯ И ОЛИМПИАДИ
постижения на ученици

          Участие и призови места в районните първенства по баскетбол, волейбол и футбол.
           Баскетбол - 1- во място момчета 8-10 клас                            
           Волейбол - 1-во място момичета 5-7 клас
           Футбол  -5-7 клас -2-ро място
;   - 2-ро място 8-10 клас ; - 2-ро място 11-12 клас

Участие в зоналните първенства по волейбол и баскетбол.                
                             - 2-ро място волейбол 5-7 клас   
;     - 1-во място баскетбол 8-10 клас  
        .
Участие във финалите на градско първенство-баскетбол и лека атлетика.
              Баскетбол – 3 -то място момичета -8 -10 клас
Лека атлетика – 5-7 клас 2-ро място тласкане на гюле
5-7 клас 2-ро място висок скок
5-7 клас 3-то място висок скок              
         
Участие в турнира „Лекоатлетически звезди “ - 1-1во място; 2-2ри места; 1-3то място.

В СМТ се включиха 99 ученици.
В трите кръга на състезанието „Математика без граници“ участваха общо 349 ученици като
31 от тях завоюваха медали.
На олимпиадата по математика се явиха 81 ученици, от тях се класираха на национален кръг  – двама от 4 клас, трима от 5 и един от 7 клас.
На тазгодишното състезание
Европейско кенгуру се явиха 93 ученици от които на национален кръг се класира 1ученик.

Регистрирахме се и за участие в олимпиада по ИТ – с проекти на ученици от 7 и 8 класове с ръководител г-жа Й. Йорданова г-жа Любенова и г-жа М. Шаламанова. Разработените проекти се явиха на вътреучилищна защита –представяне пред ученици от съответните класове и комисия от преподаватели по ИТ. В резултат на което, след като събра необходимия брой точки бяха  допуснати до общински кръг. На общинския кръг проектите бяха защитени отлично.  Два от тях събраха достатъчно точки и успяха да се класират на областния кръг.
    Участието на учениците в състезания и олимпиади позволява те да се изявят и стимулира желанието им за работа.


НАГРАДЕНИ УЧЕНИЦИ
за много високи резултати на олимпиадата по история (последен кръг) – Симона Кръстева (5в) и Йоана Тренчева (6д);
-   за участие в националния кръг на олимпиадата по биологияТихомир Видев (7б);
-   за отлично представяне на олимпиадата по информационни технологии и достигане до национален кръгСтефка Димитрова (7е);
-   за златен медал от състезание по хореографияСтефания Иванова (3е);
за участие в състезание по правопис на английски език “Spelling Bee”Самелия Николова (6б);
-   за участие в математически състезания Лора Димитрова, Данаил Николаев, Елена Цветомилова и Любомир Боянов (3в); Константин Димитров (3г);
-   за сребърен медал от участие в състезанието „Математика без граници“Мелиса Явашева (2а);
-   за класиране за участие в Национално финално състезание на СБНУСофия Симеонова (2а); Илияна Аронова, Мария Граченлиева и Цвета Тенева (2б); Марио Иванов (2в); Петър Деспатлиев и Кристиян Маринов (2г); Виктория Захариева, Георги Енчев, Георги Василев, Теодора калайджиева и Калина Желязкова (2д); Антония Донева (2е);
-   за сребърен и бронзов медал в състезанието „Математика без граници“Ивелин Вълов (2г);
-   за бронзов медал в състезанието „Математика без граници“ и класиране за участие в Националното финално сътезание на СБНУКалоян Велинов (2г);
-   за бронзов медал в състезанието „Математика без граници“Вероника Димитрова (2г);


Назад към съдържанието | Назад към главното меню