88SU -

Отиване към съдържанието

Главно меню

НАШАТА ГОРДОСТ

Ученици от 9.а и 9.б клас на 88.СУ "Димитър Попниколов" ентусиазирано участваха в кампанията "Капачки за бъдеще", организирана от фондация "Лазар Радков". Благородната цел на кампанията е да се закупят кувьози за недоносени бебета. Така деветокласниците подкрепиха една хуманна кауза и доказаха своята съпричастност към съдбата на българските деца!

На 15 април 2019г. гост на ученици и учители в 88.СУ бе госпожа Мария Габриел - еврокомисар по цифровата икономика и общество. В една ведра и непринудена атмосфера бе разгледана темата за сигурността в интернет и противодействие на кибератаките. Нашите ученици споделиха мнението си, че глобалната мрежа предлага огромни възможности за достъп до информация и комуникация, но онлайн средата крие и заплахи.
Госпожа Габриел призова да бъдем бдителни, особено когато става въпрос за незаконно съдържание. Безопасността онлайн е приоритет и лична отговорност за всеки един от нас.

 M.Gabriel anf studenrs-meeting

В края на февруари 2018 год. за седма поредна година в 88 СУ "Димитър Попниколов" се проведе училищният кръг на националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което за пореден път събра над тридесет участници от трети до седми клас. Това е съревнование чрез елиминиране, в което учениците спелуват, т.е. казват буква по буква предварително научени 500 думи. Тази година битката беше оспорвана и журито с председател главен учител г-жа Цветелена Таралова излъчи победителите за регионалния кръг: първо място зае Васил Дорев от ІVв клас, второ беше за Дейвид Гайдев от VIIв клас. Координатор на състезанието е Венета Боянова, преподавател по английски език, която е горда да обяви, че имаме досега шест национални участия и спечелени шест летни обучителни лагера с англоговорящи доброволци.
Проявата се организира с подкрепата на фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС", МОН, фондация "Америка за България"и Посолството на САЩ.На 29 март 2017 г. в  88. Средно училище „Димитър Попниколов”- гр.София, отбелязахме с радиопредаване 130-годишнината от рождението на Димчо Дебелянов.
В часа на класа 1200 ученици имаха възможност да се запознаят с любопитни факти от живота и творчеството на великия лирик Димчо Дебелянов.
С помощта на училищната радиоуредба, учениците от 11.а клас Аян Закиров, Румяна Аспарухова и Виктория Делева за първа смяна и Симон Михайлова и Цветилена Георгиева от 8.а- за втора, популяризираха художественото майсторство на поета.

  
Резултати на явилите се ученици от 88.СУ на Областния кръг на Олимпиадата по Математика на 8.02.2017г.


На 21.10.2016г. в 88 СУ се проведе международното състезание " Математика без граници"-есен 2016. В него взеха участие 150 ученици от II до VII клас.
Нашите възпитаници завоюваха 6 сребърни и 10 бронзови медала.
 Пожелаваме на тези, които не са участвали и не са достигнали до медалите , да се включат в зимния кръг през месец януари 2017г. В него могат да участват и ученици от
I клас.
СЪСТЕЗАНИЯ И ОЛИМПИАДИ
постижения на ученици

          Участие и призови места в районните първенства по баскетбол, волейбол и футбол.
           Баскетбол - 1- во място момчета 8-10 клас                            
           Волейбол - 1-во място момичета 5-7 клас
           Футбол  -5-7 клас -2-ро място
;   - 2-ро място 8-10 клас ; - 2-ро място 11-12 клас

Участие в зоналните първенства по волейбол и баскетбол.                
                             - 2-ро място волейбол 5-7 клас   
;     - 1-во място баскетбол 8-10 клас  
        .
Участие във финалите на градско първенство-баскетбол и лека атлетика.
              Баскетбол – 3 -то място момичета -8 -10 клас
Лека атлетика – 5-7 клас 2-ро място тласкане на гюле
5-7 клас 2-ро място висок скок
5-7 клас 3-то място висок скок              
         
Участие в турнира „Лекоатлетически звезди “ - 1-1во място; 2-2ри места; 1-3то място.

В СМТ се включиха 99 ученици.
В трите кръга на състезанието „Математика без граници“ участваха общо 349 ученици като
31 от тях завоюваха медали.
На олимпиадата по математика се явиха 81 ученици, от тях се класираха на национален кръг  – двама от 4 клас, трима от 5 и един от 7 клас.
На тазгодишното състезание
Европейско кенгуру се явиха 93 ученици от които на национален кръг се класира 1ученик.

Регистрирахме се и за участие в олимпиада по ИТ – с проекти на ученици от 7 и 8 класове с ръководител г-жа Й. Йорданова г-жа Любенова и г-жа М. Шаламанова. Разработените проекти се явиха на вътреучилищна защита –представяне пред ученици от съответните класове и комисия от преподаватели по ИТ. В резултат на което, след като събра необходимия брой точки бяха  допуснати до общински кръг. На общинския кръг проектите бяха защитени отлично.  Два от тях събраха достатъчно точки и успяха да се класират на областния кръг.
    Участието на учениците в състезания и олимпиади позволява те да се изявят и стимулира желанието им за работа.


Назад към съдържанието | Назад към главното меню