Поредно достойно представяне на учениците на 88.СУ „Д.Попниколов“ в  националното състезанието по правопис на английски език Spelling Bee.

Горди сме, че за десета поредна година нашето училище е участник в състезанието по правопис на английски език Spelling Bee – любимо на няколко поколения деца по света.

Малко факти:

smart

Досега в 88.СУ „Димитър Попниколов“ над 400 ученици са учили за всяко състезание по 800 думи; шест пъти имаме национално участие; шест пъти  печелим летни лагери на шампионите; два пъти състезатели са достигали до трето място в България.

Гости на училището са били председателите на фондациите „Корплюс“, организатор на играта в България, и „Америка за България“, аташето по култура към посолството на САЩ, стипендиант на „Фулбрайт“.

Наши бивши пчелички вече работят като доброволци към неправителствени организации, свързани с образованието и обучението по английски. Общността на почитателите на спелуващите пчели обедини и всички преподаватели по английски език, които бяха в компетентното жури. Благодаря, колеги!

Тазгодишните училищни победители, Михаела Михайлова, 6в – първо място, и Божидара Бърдарска, 6г – второ място, представиха училището на регионалния онлайн кръг  на 28. 03. 2021г. и вече са си поставили високи цели за догодина.