Проекти и награди в 88.СУ

Учениците от клуба на госпожа Любенова , които участват в проект „Образование за утрешния ден“, създадоха прекрасни поздравителни картички и видео  за празниците. С тях те ни пожелават да бъдем здрави, щастливи, успешни, знаещи и можещи!

 

 

По случай Патронния празник на нашето училище, всички ние – ученици, родители и учители от 4б, 4в и 4д клас създадохме с огромна любов и творческо усърдие проекти на английски език „Моето училище е страхотно!“/ My school is awesome!

Заданието ни включва проучвателна част, която беше организирана в графично представяне под формата на т.нар. спайдърграма, както и споделяне на лични преживявания, свързани с любимото училище. Резултатът показа изключителната интелигентност на нашите деца, доброто владеене на английски език и заслужава искрени адмирации! Поздравления на екипната работа на всички участници!

Учениците представиха проектите си уверено и с високо самочувствие като част от успешната общност на страхотното ни училище!

Вижте компилация от техните идеи!

По случай патронния празник на 88 СУ „Димитър Попниколов“, учениците от 1а клас с ръководител г-жа Велислава Иванова и г-жа Василка Касабова ни представят две стихотворения на български 🇧🇬 и немски език🇨🇭🇩🇪🇦🇹.Ще вървим напред и ще покоряваме върхове – български , алпийски, а защо не и световни!?

Ето ги -порадвайте се с нас и вие!

В навечерието на патронния празник на училището ученици от шести клас под ръководството на госпожа Йорданова, преподавател по ИТ, подготвиха викторина-игра:

„Какво знаем за Димитър Попниколов?“

в платформата на LearningApps.org

 

 
 
 
 
 
 
В периода от 4 до 8. октомври, в 88.СУ „Д. Попниколов“ се проведе международна среща по проект „Предизвикателства пред интегрираното учене“, по програма Еразъм+. Участниците в партньорската среща – от Испания , Румъния , Словакия , Гърция и нашето училище, споделиха идеи и опит в областта на науката, технологиите, традициите, изкуствата и спорта, като се включиха в съвместни дейности, при стриктно спазване на мерките за безопасност. Завърши една седмица изпълнена с много работа, вълнения, нови приятелства и незабравими моменти!

Поздравления за всички участници!

Може да разгледате дейности от срещата по проекта на следния линк-тукмеждународна среща по проект Еразъм

През изтеклата седмица се състоя последната представителна изява на участниците в клуб „IT знайко“ по проект „Образование за утрешния ден“, BG05M2OP001-2.012-0001, финансиран по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 г. През тази учебна година шестокласниците от клуба се запознаха с две програми графични редактори Incscape и Gimp, положиха основите на изучаването на VBA в презентации и не на последно място направиха своите първи стъпки в HTML кодовете.
В мултимедийния кабинет на училището знайковците демонстрираха пред своите гости какво са научили.

За да отбележат 144 годишнина от Освобождението на Плевен, учениците от клуб „Паметни места за българската история“ по училищна  програма „Занимания по интереси“ се запознаха с материали за историята на града и издигането на Плевенската Панорама. Седмокласниците създадоха този видеоклип, който представяме на вашето внимание.

На 10 март в 88. СУ се състоя онлайн среща по проект Еразъм + “Предизвикателства пред съвременното образование”, в която участваха ученици от нашето училище, съвместно с националното военно училище” College Stefan cel Mare”, Румъния и Herderschule-Giessen, Германия, за да  споделим на мнения и идеи за създаване на разказ по избрана тема.

Участниците бяха разделени в няколко международни групи, и обсъдиха темата и сюжета на своята бъдеща творба. Учениците говориха и за обстановката, в която се налага да живеят и учат, както и коя партнираща страна ще напише началото, коя средата и коя края на историята.

 Целта на поставената задача бе  работейки  заедно, да се общува на английски език, и чрез споделяне на  мнения и идеи да  се развие креативността и въображение на подрастващите. Erazum meetingДруги екипи от  учениците в проекта работят по създаването на стихотворения.

Ежегодно, Тракийското сдружение провежда конкурс за есе – „Завръщане към корените“ и „По обратния път на дедите ни“. Тази година със специална награда е отличено есето на Константин Димитров, ученик от 7г клас на 88.СУ „Д.Попниколов“. Есето е на тема „Завръщане към корените“, а в него той по увлекателен начин разказва за историята на Траките, чийто наследници сме и ние самите. Текстът е разработен съвместно с г-жа Гергана Димитрова. Поздравления!

линк тук

Завръщане към корените

Нашето виртуално тържество за завършване на първи Е клас в една много различна учебна година. Заедно с родителите и децата се справихме отлично в споделеното дистанционно обучение! Героите днес са децата!

Учениците от логопедичната група полагат много усилия за да вървят по стъпките на Светите братя Кирил и Методий.По случай празника 24 май – Денят на Славянската писменост и култура те направиха тези картички, с които пожелават на всички българи да открият най-голямата сила – знанието и с него да постигат всичко в живота.
ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

All-focus

По случай  24 май – Ден на българската просвета и култура, и на славянската писменост, учениците от 2б клас ръководител Милена Крушкова подготвиха проекти – табла и презентации, за отбелязване на светлия празник.

Рисунки и табла, изработени от 3д клас по проект на тема „24-ти май“ в клуб „Моята земя – България“, с ръководител Д. Белчева.

Учениците от 4 е клас, с ръководител Нели Кръстева подготвиха презентация за 24 май-празника на светлината и книжовността!

По случай 18 май – Международен ден на музеите, учениците от 3в клас с ръководител Н.Тодорова, създадоха презентации за някои от най-интересните музеи на страната.

Думата „музей“ произлиза от гръцката дума „музейон“- храм на Музите. Древните гърци вярвали, че Музите били богини – вдъхновителки на поезията, изкуствата и науките.

В наши дни музеите са специални места, в които се събират, изучават и излагат пред публиката различни предмети, интересни и за деца, и за възрастни.

В международния  ден на информационното общество, учениците от от клуб “The Game” и клуб “I want and I could with IT”(клуб по проект“Образование за утрешния ден“), с ръководители Венета Боянова и Виолета Чакалова ни представят проект „Dreams 88“.

По случай 17 май – Международен ден на информационното общество, учениците от клуб „ИТ свят” по проект „Образование за утрешния ден“, направиха плакати за популяризиране на деня-17 май.

Мисията на този празник се изразява в изграждане на мостове и засилване на връзките между отделните общества и икономики на страните посредством усъвършенствани възможности за комуникация и използване на дигитални технологии и интернет.

По случай международния ден на семейството , учениците от 9 а клас с ръководител Диана Иванова направиха проучване и създадоха  Падлет по темата за часа си по ИУЧ, английски език.

https://padlet.com/dianaivano/k8q7mw968574

Те включиха следната информация: кога и защо празнуваме този ден, какви са темите на празника по години.

В презетации  учениците разказват как различни  държави  този ден през годините и в последните слайдове споделят какво е семейството за тях и как прекарват времето си заедно.

Ивайло Стефанов,ученик със СОП също се включи с презентация на български език за деня на християнското семейство.

15 май - Ден на семейството!

Учениците от 2. клас Ни поздравяват с Международния ден на семейството – 15 май. Компютърните рисунки  са изработени в часовете по ИТ ИУЧ, по ръководството на техните ръководители Г. Ташкова и В. Грозданова. Целта на празника е да отбележи не сами хубавите и щастливи мигове в семейството, а и да обърне внимание на преодоляването на всички трудности, които им предлагат ситуациите като сегашната. Това честване е достойно за отбелязване, тъй като в условията на създалото се дистанционно обучение, СЕМЕЙСТВОТО заслужава АПЛОДИСМЕНТИ!

Учениците от 2. клас Ни поздравяват с Международния ден на семейството – 15 май. Компютърните рисунки  са изработени в часовете по ИТ ИУЧ, по ръководството на техните ръководители Г. Ташкова и В. Грозданова. Целта на празника е да отбележи не сами хубавите и щастливи мигове в семейството, а и да обърне внимание на преодоляването на всички трудности, които им предлагат ситуациите като сегашната. Това честване е достойно за отбелязване, тъй като в условията на създалото се дистанционно обучение, СЕМЕЙСТВОТО заслужава АПЛОДИСМЕНТИ!

От близо четвърт век, след решение на Общото събрание на ООН, по света се чества на 15. май Международния ден на семейството.

Ние, които ходим в училището, също сме едно голямо семейство. Днес ви представяме как в 88.СУ с песен и танц посрещаме и делници, и празници.

Учениците от 3.е клас с класен ръководител Росица Димитрова, отбелязаха 11 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, с песен, рисунки и стихотворения.
Рисунката е дело на Ивалина Георгиева.

Народната песен е изпълненена от Росица Бисерова.

Рецитира-

Томас Борисов.

Учениците от 4а клас на 88.СУ „Д.Попниколов“ с ръководител Велислава Иванова, по случай 9 май – Ден на Европа, представят своето послание към бъдещето на тема „Гласът на Европа на различни езици“    Те ни разказват виртуално за България, Германия, Австрия и Швейцария.

От м.януари 88.СУ „Димитър Попниколов“ организира и провежда дейности по проект „Образование за утрешния ден“ с клубове по интереси по Дейност 6. В училището са сформирани 3 групи за извънкласни занимания по интереси за допълнителни ключови дигитални умения „I want and I could with IT“, с ръководител В.Чакалова, „IT Generation“, с ръководител А.Любенова и „IT свят“ с ръководител Й.Йорданова.
В клубовете за дигитални ключови умения са включени 53 ученици от 5 и 6 клас на 88.СУ.

Проекти и извънкласна дейност

2020-07-06T12:53:21+03:00

Предизвикателства пред интегрираното обучение

Образованието е процес, който продължава през целия живот, но за повечето хора този процес, все още се смята  за придобит в училище, по отделни  учебени предмети, по стандартната схема на преподаване: учител-ученик. Такъв подход обаче, не отговаря на предизвикателствата, които младите хора ще срещнат на международния пазар на труда. Бързите промени в технологиите налагат конкурентни образователни модели. Именно международните програми за междуучилищно сътрудничество и обмен предлагат прекрачването на тези традиционните методи в образованието и пресичат виртуални и физически граници, давайки възможности за запознаване с алтернативни методики в преподаването.

Проектът  е финансиран от Европейската комисия, програма Еразъм + за междуучилищно сътрудничество.

Към Etwinning