Проекти и награди в 88.СУ

88.СУ – предпразнично в електронна среда!

 
Весели празници и от 11б!

Коледно настроение с учениците от 3д и 3е клас!

„Колкото дни до Коледа – толкова пожелания“ ни предлагат учениците от 3д и 3е клас в група за ЦОУД, …
 
 
Пореден прекрасен коледен поздрав от 2д клас!

Подготовка за коледните и новогодишни празници с 4д клас.

Учениците от 4д клас, с класен ръководител Диана Белчева, ни правят съпричастни с техните приготовления за предстоящите празнични дни.

Коледни закачки от най-малките – подготвителната група на 88.СУ, с ръководител Адриана Спасова

Какво са празници без музика! Учениците от 7г ни поздравяват за празниците с популярни коледни мелодии!

Коледен поздрав от учениците в 1г клас!

„Коледа в детските очи и сърца“ ни представят учениците от 1г клас на 88.СУ, с класен ръководител Нели Кръстева.

В навечерието на коледните и новогодишни празници, учениците от 4а клас с ръководител г-жа Петя Иванова ни поднасят мили спомени с „Коледата през годините на 4а клас“.

Учениците от 4б клас, представят своята „Коледна магия“ – изложба от картички и рисунки, под ръководството на г-жа Ива Стоилова.


Учениците от 8а клас, с ръководител г-жа Диана Иванова, проучиха традициите и обичаите за Коледа и Бъдни вечер в България, и направиха презентации по темата.

Те представиха своите работи пред съучениците си в часовете по ИУЧ, обогатявайки знанията си не само за българския бит и култура, но и по чужд език. След това презентациите бяха качени на официалната страница на проекта ERA+ Integrated learning challenges ,по програма Еразъм + в eTwinning, както и в българския блог на проекта, за да може и партниращите ни страни да се запознаят с тях.

към страницата на блога

към eTwinning

Учениците от 3б клас на 88.СУ, с ръководител г-жа Милена Крушкова, внасят празнично настроение с техните творби и ни напомнят, че „Коледа е благодат“. Браво!

Завръщане към корените

Ежегодно, Тракийското сдружение провежда конкурс за есе – „Завръщане към корените“ и „По обратния път на дедите ни“. Тази година със специална награда е отличено есето на Константин Димитров, ученик от 7г клас на 88.СУ „Д.Попниколов“. Есето е на тема „Завръщане към корените“, а в него той по увлекателен начин разказва за историята на Траките, чийто наследници сме и ние самите. Текстът е разработен съвместно с г-жа Гергана Димитрова. Поздравления!

линк тук

Завръщане към корените

Нашето виртуално тържество за завършване на първи Е клас в една много различна учебна година. Заедно с родителите и децата се справихме отлично в споделеното дистанционно обучение! Героите днес са децата!

Ученици от 6б, 6д и 6е клас с преподавател Николай Василев – старши учител по БЕЛ, подготвиха ИНТЕРТЕКСТУАЛНА ФРАГМЕНТАЦИЯ И ДЕФРАГМЕНТАЦИЯ НА ТЕКСТ ОТ СВЕТОВНАТА ЛИТЕРАТУРНА КЛАСИКА, ИЗУЧАВАН В ШЕСТИ КЛАС. Резултати от дистанционен урок на тема: ЛЮБОВТА В „МАЛКИЯТ ПРИНЦ” ОТ АНТОАН ДЬО СЕНТ-ЕКЗЮПЕРИ.
ДИДАКТИЧНИ ЗАДАЧИ: Биография на автора, Преразказ на романа от името на неутрален герой, Преразказ на романа от името на Малкия принц. Време и пространство. Характеристика на героите. Чувства и вълнения (теза)…
Материалът се посвещава на 24 май – Ден на българската просвета и култура, и на славянската писменост.

линк към материала

Учениците от логопедичната група полагат много усилия за да вървят по стъпките на Светите братя Кирил и Методий.По случай празника 24 май – Денят на Славянската писменост и култура те направиха тези картички, с които пожелават на всички българи да открият най-голямата сила – знанието и с него да постигат всичко в живота.
ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

All-focus

По случай  24 май – Ден на българската просвета и култура, и на славянската писменост, учениците от 2б клас ръководител Милена Крушкова подготвиха проекти – табла и презентации, за отбелязване на светлия празник.

Рисунки и табла, изработени от 3д клас по проект на тема „24-ти май“ в клуб „Моята земя – България“, с ръководител Д. Белчева.

Учениците от 4 е клас, с ръководител Нели Кръстева подготвиха презентация за 24 май-празника на светлината и книжовността!

По случай 18 май – Международен ден на музеите, учениците от 3в клас с ръководител Н.Тодорова, създадоха презентации за някои от най-интересните музеи на страната.

Думата „музей“ произлиза от гръцката дума „музейон“- храм на Музите. Древните гърци вярвали, че Музите били богини – вдъхновителки на поезията, изкуствата и науките.

В наши дни музеите са специални места, в които се събират, изучават и излагат пред публиката различни предмети, интересни и за деца, и за възрастни.

В международния  ден на информационното общество, учениците от от клуб “The Game” и клуб “I want and I could with IT”(клуб по проект“Образование за утрешния ден“), с ръководители Венета Боянова и Виолета Чакалова ни представят проект „Dreams 88“.

По случай 17 май – Международен ден на информационното общество, учениците от клуб „ИТ свят” по проект „Образование за утрешния ден“, направиха плакати за популяризиране на деня-17 май.

Мисията на този празник се изразява в изграждане на мостове и засилване на връзките между отделните общества и икономики на страните посредством усъвършенствани възможности за комуникация и използване на дигитални технологии и интернет.

По случай международния ден на семейството , учениците от 9 а клас с ръководител Диана Иванова направиха проучване и създадоха  Падлет по темата за часа си по ИУЧ, английски език.

https://padlet.com/dianaivano/k8q7mw968574

Те включиха следната информация: кога и защо празнуваме този ден, какви са темите на празника по години.

В презетации  учениците разказват как различни  държави  този ден през годините и в последните слайдове споделят какво е семейството за тях и как прекарват времето си заедно.

Ивайло Стефанов,ученик със СОП също се включи с презентация на български език за деня на християнското семейство.

15 май - Ден на семейството!

Учениците от 2. клас Ни поздравяват с Международния ден на семейството – 15 май. Компютърните рисунки  са изработени в часовете по ИТ ИУЧ, по ръководството на техните ръководители Г. Ташкова и В. Грозданова. Целта на празника е да отбележи не сами хубавите и щастливи мигове в семейството, а и да обърне внимание на преодоляването на всички трудности, които им предлагат ситуациите като сегашната. Това честване е достойно за отбелязване, тъй като в условията на създалото се дистанционно обучение, СЕМЕЙСТВОТО заслужава АПЛОДИСМЕНТИ!

Учениците от 2. клас Ни поздравяват с Международния ден на семейството – 15 май. Компютърните рисунки  са изработени в часовете по ИТ ИУЧ, по ръководството на техните ръководители Г. Ташкова и В. Грозданова. Целта на празника е да отбележи не сами хубавите и щастливи мигове в семейството, а и да обърне внимание на преодоляването на всички трудности, които им предлагат ситуациите като сегашната. Това честване е достойно за отбелязване, тъй като в условията на създалото се дистанционно обучение, СЕМЕЙСТВОТО заслужава АПЛОДИСМЕНТИ!

От близо четвърт век, след решение на Общото събрание на ООН, по света се чества на 15. май Международния ден на семейството.

Ние, които ходим в училището, също сме едно голямо семейство. Днес ви представяме как в 88.СУ с песен и танц посрещаме и делници, и празници.

Учениците от 3.е клас с класен ръководител Росица Димитрова, отбелязаха 11 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, с песен, рисунки и стихотворения.
Рисунката е дело на Ивалина Георгиева.

Народната песен е изпълненена от Росица Бисерова.

Рецитира-

Томас Борисов.

Учениците от 4а клас на 88.СУ „Д.Попниколов“ с ръководител Велислава Иванова, по случай 9 май – Ден на Европа, представят своето послание към бъдещето на тема „Гласът на Европа на различни езици“    Те ни разказват виртуално за България, Германия, Австрия и Швейцария.

От м.януари 88.СУ „Димитър Попниколов“ организира и провежда дейности по проект „Образование за утрешния ден“ с клубове по интереси по Дейност 6. В училището са сформирани 3 групи за извънкласни занимания по интереси за допълнителни ключови дигитални умения „I want and I could with IT“, с ръководител В.Чакалова, „IT Generation“, с ръководител А.Любенова и „IT свят“ с ръководител Й.Йорданова.
В клубовете за дигитални ключови умения са включени 53 ученици от 5 и 6 клас на 88.СУ.

Проекти и извънкласна дейност

2020-07-06T12:53:21+03:00

Предизвикателства пред интегрираното обучение

Образованието е процес, който продължава през целия живот, но за повечето хора този процес, все още се смята  за придобит в училище, по отделни  учебени предмети, по стандартната схема на преподаване: учител-ученик. Такъв подход обаче, не отговаря на предизвикателствата, които младите хора ще срещнат на международния пазар на труда. Бързите промени в технологиите налагат конкурентни образователни модели. Именно международните програми за междуучилищно сътрудничество и обмен предлагат прекрачването на тези традиционните методи в образованието и пресичат виртуални и физически граници, давайки възможности за запознаване с алтернативни методики в преподаването.

Проектът  е финансиран от Европейската комисия, програма Еразъм + за междуучилищно сътрудничество.

Към Etwinning